MEDI 7: INVESTIGUEM SOBRE EL CONSUM D'AIGUA

dijous, 28 de maig del 2020

Bon dia!

Aquesta setmana ens posem mans a la feina i us proposo fer una tasca d'investigació a casa vostra. Us proposo que investigueu l'ús que en feu de l'aigua a la vostra llar. Per fer-ho, haureu de fer un petit informe que enviareu en format Word o Document de Google amb els apartats següents:

1. ESPAIS D'UTILITZACIÓ DE L'AIGUA: a quins espais de casa teva s'utilitza aigua? (lavabo, cuina, safareig, etc)

2. PUNTS D'AIGUA: escull un dels espais de la casa i fes un llistat dels llocs on hi ha aigua (si esculls el lavabo, per exemple tindries la pica, el vàter, la dutxa, etc..).

3. PUNT D'AIGUA I USOS: escull un dels llocs (per exemple, la pica del lavabo) i anota els usos que es fa (rentar-se les mans, rentar-se les dents, etc).

4. USUARIS D'AIGUA: ara, d'aquest punt d'aigua, anota la gent que el fa servir durant una setmana i per a què. Perquè et sigui més fàcil, pots fer servir una taula com aquesta. Aquesta seria sobre la pica del lavabo:





5. CONSUM D'AIGUA: Amb la taula de consum d'aigua que tens a sota, aproximadament, quants litres d'aigua es consumeixen a la setmana en aquest punt de la casa que has escollit? 

En aquest cas, hauràs de multiplicar els cops que cada usuari ha fet servir aquest punt per setmana pels litres que es consumeixen segons l'ús. 

Per exemple, en la meva taula d'usuaris, la usuària 1 hauria consumit:

Rentar-se les mans: 21 cops per setmana x 1,5 litres= 31,5 litres per setmana
Rentar-se les dents: 14 cops per setmana x 30 litres= 420 litres per setmana
Etc.

Després, hauries de sumar tots els usuaris.





6. REDUIR EL CONSUM: Busca informació o pensa què es podria fer per reduir el consum d'aigua d'aquest punt de la casa. Podeu consultar aquests links:

10 maneres d'estalviar
Idees d'estalvi d'aigua
Consells per estalviar aigua

Recordeu que teniu fins al proper Dijous 4 de Juny per realitzar l'informe i enviar-me'l a: pie.gilpe@gmail.com. 

Una abraçada molt forta!

Miriam 




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada